Smarthus
Et fullt utbygd smarthus automatiserer og forbedrer en lang rekke manuelle oppgaver, øker sikkerheten og kan spare strøm.
Sperrevik Elektro samarbeider med Rackit og leverer en profesjonell smarthusløsning med løsninger for kommunikasjon, sikkerhet, automasjon, kommunikasjon, lyd og bilde.
Vi kan hjelpe deg å skreddersy en smart pakke for ditt hjem! Ta kontakt, så kommer vi på befaring og finner løsningen du og dine trenger.
Smarte hjem
Smarte hjem betyr også mer elsikre hjem. Et fullt utbygd smarthus automatiserer og forbedrer en lang rekke manuelle oppgaver, øker sikkerheten og kan spare strøm. Det finnes knapt grenser for hva som kan legges inn i samme styringssystem. Når du uansett skal trekke kabler og legge ting skjult, er det hensiktsmessig å legge kabler for styringssystemet i veggen. Du får flere ulike styringssystemer eller ett samlet, enten du skal styre alarm og brann, musikk, varme, lys, ventilasjon og gardiner.
Om du vurderer å investere i smarthus er det viktig at du finner et system som passer til ditt behov.
Ønsker du styring av lys og varme fra mobilen, eller ønsker du også integrert alarm, ringerklokke med kamera, dørstyring, musikkanlegg og wifi?
Det finnes mange forskjellige systemer og leverandører av «smarthussystem» og markedet er stadig i rask utvikling.
Det er derfor veldig viktig at systemet du velger er fremtidsrettet og klar for utviklingene og mulighetene som vil komme i markedet. Samtidig er det viktig at alle de behovene du har blir dekket av samme system slik at systemet snakker sammen og du slipper å bla gjennom 6 apper for å slå av lyset i huset.
Vi i Sperrevik Elektro har sterk kompetanse innen smarthus og har et godt samarbeid med seriøse og fremtidsrettede aktører i markedet. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat.
Hva består et smart hjem av?
Komponentene i «Smarte hjem» kan grovt deles inn i tre kategorier:
- «Hub» – hjernen i smarthuset - en enhet som gjør at de smarte «tingene» dine snakker sammen. Disse må som regel kobles opp direkte til bredbåndsruteren din hjemme, og hvis du skal kombinere flere smarthjemsystemer blir det raskt mange slike «smarthubber». Én for lysene, én for kameraene, én for de smarte stikkontaktene osv.
- Sensorer – er smarthusets øyne og ører. Jo flere slike du har, jo mer sofistikert kan du gjøre automatiseringen av hjemmet ditt. Det er et hav å velge mellom, men mest vanlig er sensorer for temperatur, fuktighet, vibrasjon, lys, luftkvalitet, lyd og et magnetsensor som kan registrere hvis en dør eller et vindu er åpent eller lukket. Smarttelefonen din kan fungere som en sensor som forteller hvor i huset du befinner deg.
- Smartenhetene – er de som gjør «ting». Dvs. en lyspærer og lamper, fjernstyrte stikkontakter og strømbrytere, sikkerhetskameraer og termostater og mye mer. Når disse kobles sammen med sensoren, kan vi for eksempel få en bevegelsessensor på soverommet til å starte en varmeovn eller kaffetrakteren på morgenen.